Projekt Rosie av Graeme Simsion

Katten och jag, men mest jag, har läst Projekt Rosie av den nyazeländsk-australiensiska författaren Graeme Simsion som verkar vara något så ovanligt som en man som författar chicklit. Boken handlar om Don Tillman, professor i genetik som har en del autistiska drag och som har ett recept för att vardagen ska flyta på så smidigt som vanligt med ett schema för måltider osv. och det är svårt för honom att rucka på rutiner. 
När det nu blir dags för honom att hitta en fru börjar Projekt Fru i form av en enkät som hans tilltänkta kandidater får fylla i, allt för att inte behöva spendera tid på någon rent olämplig partner i onödan. Jag menar, tänk om någon visar sig ha bristande kunskaper i matematik. Då är det lika bra att de får uppge det i början. Hallå liksom. Men... dam, dam, dam som man kan anta presenteras Don för en kvinna som knappt besitter någon av de egenskaperna han eftersöker (Rosie, därav bokens titel). Hur ska detta sluta...? 
Jag tyckte att det här var en helt fantastisk bok. Don är en älskvärd karaktär och det finns en stor portion av humor i boken. Fem dna-test av fem. 

Kommentarer