Rosieeffekten av Graeme Simsion

Rosieeffekten är den andra delen i böckerna om Don Tillman av Graeme Simsion och handlingen har nu förflyttats till Det stora äpplet där Don är gästprofessor vid Columbia och hans numera fru Rosie ska skriva sin doktorsavhandling vid samma universitet. Dons liv består fortfarande till stor del av fast inrutade rutiner fast lite annorlunda nuförtiden då hans bekantskapskrets har utöktats något och han har funnit en del nya intressen som exempelvis grabbhäng med öldrickande och basebolltittande. 
Boken börjar med att Rosie har dukat upp med två glas med apelsinjuice till middagen, vilket inte ingår i fredagsplanerna ty det brukar vara en bra dag för att inta alkohol. Även om hans tidigare "standardiserade måltidsschema" har övergetts och ersatts av något så främmande som spontanitet så vill Don ändå uppleva alkoholens effekter på en fredag. Drinken han blandar med apelsinjuice mottas dock inte så väl av Rosie och bokens omslag kan nog hinta lite om varför. Dons liv ska alltså än en gång vändas upp och ner och ett nytt projekt kommer behöva påbörjas. Hur ska detta gå...? 

Jag tyckte att även den här boken var helt fantastisk och jag gillar hur Dons karaktär utvecklas. Jag tror inte att man ska analysera boken djupare utan ta den för vad den är; en feelgood-historia om en kanske annorlunda men älskvärd professor i en ny roll. Fem Gregory Peck-citat av fem. 

Kommentarer